Ακόμη μια χρονιά στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η ΚΕΡΑΣΤΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΣ» που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του εορτασμού της Αγία Μαρίνας, η παιδική γαστρονομία είχε την τιμητική της σε μία όμορφη διοργάνωση με τους μικρούς σεφ να δίνουν ρεσιτάλ δημιουργικότητας στην παιδική Γαστρονομία και την παρασκευή ποντιακών εδεσμάτων.
Με μυρωδιές του Πόντου πλημμύρισε το Θρυλόριο Κομοτηνής, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» και το οποίο εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι αροθυμίας».Οι φετινές εκδηλώσεις αφιερώνονται στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκεκριμένα ο διαγωνισμός μαγειρικής φέρει τον διακριτικό τίτλο «100 γεύσεις του αιώνα της μνήμης».
Πολυήμερες εκδηλώσεις από την Παρασκευή 12 έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του πανηγυριού της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι αροθυμίας», με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γάρς». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Αγιοταφιτίσσης από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών, όπου ακολούθησε εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.